Cliëntportal / AVG-proof contact met cliënt

Als praktijk kun je een eigen cliëntportal laten opzetten voor jouw praktijk zodat je clienten bijvoorbeeld kunnen inloggen op https://mijn.praktijk.xyz/login/ 

Sinds de komst van de AVG in mei 2018 hebben we ook de cliëntportal beschikbaar gesteld waarin je jouw cliënten extra mogelijkheden kunt geven. Onder ander kun je gebruik maken van de volgende opties: 

Beheer van persoonsgegevens

Laat jouw cliënten zelf hun persoonlijke gegevens aanvullen en wijzigen. Heel eenvoudig voor jou en jouw clienten in een paar klikken geregeld. Altijd en overal.

Beheer van privacy-voorkeuren

Leg de toestemming voor verwerking van gegevens digitaal vast en geef jouw cliënt volledige controle over hun gegevens.

Bekijken van afspraken

Geef cliënten een overzicht van hun geplande afspraken. Zo kunnen ze zelf eenvoudig controleren of ze die afspraak nu wel of niet hadden ingepland.

Meertalig

De omgeving voor de cliënten kan uitgebreid worden met de optie voor de cliënt om een taal te selecteren. Zeker voor praktijken in de grensregio's kan dit handig zijn om ook de buitenlandse cliënten eenvoudig gebruik te laten maken. De portal is inmiddels beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Bekijken van facturen

Een overzicht van alle facturen van een cliënt. De cliënt kan deze eenvoudig downloaden voor declaratie bij een verzekeraar. 

Betalen van facturen via iDeal

Heeft de cliënt nog openstaande facturen, kunnen deze snel en veilig met iDeal worden voldaan.

Beveiligde berichten

Stuur berichten op een veilige manier naar je cliënt. Je cliënt dan het bericht binnen de beveiligde omgeving bekijken zodat privacygevoelig communicatie mogelijk is met jouw cliënten.

Beveiligde formulieren

Zet (intake) formulieren klaar voor je cliënt zodat deze digitaal ingevuld kunnen worden. Uiteraard ook te gebruiken voor periodieke evaluaties die je met de cliënt wilt houden.

Bekijken van casus

Geef de cliënt niet alleen inzage in de behandelverslagen, maar ook in (delen) van casus. De casus in het dossier is verdeeld in verschillende tabbladen, en daarbij kun je per tabblad aangeven of je deze wilt delen met de cliënt.

Digitaal ondertekenen

Gedeelde tabbladen van een casus, en ingevulde formulieren kunnen op digitale wijze worden ondertekend door de cliënt, eventueel ouders en door de praktijk zelf.

Kosten

Voor het gebruik van de cliëntportal betaal je slechts €5,- per maand, ongeacht de gebruikte functies of het aantal cliënten dat hierin actief is.

Demonstratie cliëntportal

Bekijk hier een van de video's over de clientportal of meldt je aan voor het wekelijks webinar waarin we een demonstratie geven over de functionaliteit in de portal. Aanmelden kan via deze link.

Denk je dat we jouw praktijk verder kunnen helpen met een van deze functies van de cliëntportal vraag dan of wij een geheel vrijblijvend de portal* voor je willen inrichten. Dit is ook mogelijk wanneer je nog een demo gebruikt van onze praktijksoftware.

Gebruik je Zorglink op dit moment nog niet, vraag dan nu gratis en vrijblijvend een demo aan voor de eerste 30 dagen.

* Het gebruik van de portal is op dit moment nog niet mogelijk zonder gebruik van Zorglink


  • Deel deze pagina