Tarieven in 2023

29 sep. 2022 12:00

Het zal ook jullie niet zijn ontgaan dat de economie het zwaar heeft en dat de prijzen van veel producten in de laatste tijd veel zijn gestegen. Tot op heden hebben we deze prijsstijging voor onze diensten kunnen voorkomen, maar helaas kondigen we nu aan dat ook wij vanaf komend jaar inflatie gaan doorberekenen. Onze tarieven moeten dus ook wijzigen en in dit bericht willen we graag toelichten waarom. 

In november vorig jaar schreven wij al een nieuwsbericht 'Invloed energieprijzen op online diensten' waarin we uitleg gaven over de mogelijke gevolgen van de toen al stijgende energieprijzen. Daarbij lieten wij ook al weten per 2023 jaarlijks de inflatie te gaan doorberekenen om extreme prijsstijgingen te willen voorkomen.

Nu bijna een jaar later zijn de energietarieven niet met veertig procent gestegen, maar met een veelvoud daarvan. Afgelopen maand was de gemiddelde inflatie 12% ten opzichte van een jaar geleden. En ook de waardedaling van de Euro zorgt indirect voor hogere kosten in het gebruik van de vele softwarelicenties die nodig zijn voor onze diensten. Los van hogere kosten zijn er ook nog eens enkele leveranciers die hun prijzen in de afgelopen maanden hebben verhoogd (of gaan verhogen).

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent helaas dat ook jouw abonnement waarschijnlijk duurder zal gaan worden per 1 januari 2023. Deze nieuwe tarieven staan nu al vermeld op de pagina met abonnementsgegevens.

De mogelijkheid voor het verlengen per jaar zal vanaf 1 oktober komen te vervallen. Standaard zal een abonnement per maand worden verlengd en gefactureerd. Indien gewenst kan de optie voor het verlengen per kwartaal wel weer worden geactiveerd. De korting die je daarbij krijgt blijft net zoals nu 2%.

Prijswijziging

Voor starters bieden wij al enkele jaren een extra goedkoop pakket onder de kostprijs aan. Echter door alle stijgende kosten zal juist dat pakket met een verhoging boven inflatie te maken krijgen. Het blijft wel het voordeligste pakket dat we aanbieden. Alle overige pakketten zullen we minder dan de inflatie gaan verhogen.

Pakketten

Praktijksoftware Budget zal €20,- per maand worden (stijging van 25%)
Praktijksoftware Parttime zal €40,- per maand worden (stijging van 8%)
Praktijksoftware Fulltime  zal €60,- per maand worden (stijging van 5%)
Praktijksoftware Fulltime Plus  zal €100,- per maand worden (stijging van 3%)
Praktijksoftware Team zal €215,- per maand worden (stijging van 9%)
Praktijksoftware Team XL zal €425,- per maand worden (stijging van 7%)

Uitbreidingen

Cliëntportal zal € 6,- per maand worden (stijging van 1 euro)
10 extra cliënten zal € 4,- per maand worden  (stijging van 1,5 euro)
30 extra cliënten zal € 8,- per maand worden (stijging van 2 euro)
100 extra cliënten zal € 12,- per maand worden (stijging van 1 euro)
250 extra cliënten zal € 25,- per maand worden (daling van 2 euro)
Extra gebruiker zal €22,- per maand worden (daling van 5 euro)

Zijn we een pakket of uitbreiding vergeten te vermelden waar jij gebruik van maakt, of wil je graag voor specifiek jouw account een berekening ontvangen, neem dan gerust even contact op via de contact widget op deze pagina, of stuur een e-mail naar support@praktijkonline.com.