Voordelen van iDeal betaling

16 aug. 2021 00:00

Betalen met iDeal is binnen Nederland een grote, en nog steeds groeiende, methode van betalingen. Begin dit jaar heeft zelfs het aantal iDeal transacties de PIN transacties overtroffen. Uiteraard is dat deels het gevolg van de coronacrisis waardoor er meer online werd gekocht, Ook wij zien dat het aantal praktijken dat nu kiest voor iDeal betalingen blijft groeien. En ook het aantal cliënten dat de facturen vervolgens met iDeal betaald groeit nog steeds.

Eén op de Twee

Praktijken die gebruik maken van iDeal zullen zien dat iets meer dan de helft van alle verzonden facturen wordt inmiddels betaald via iDeal. Zo'n twee jaar geleden was dit een op de drie facturen.

Voordelen

De reden dat er steeds meer iDeal betalingen plaatsvinden, is met name de grote voordelen die het geeft. Hieronder een aantal voordelen zoals wij deze merken in het gebruik:

  • Het is eenvoudig voor de cliënt. Deze kan met slechts 1 klik de transactie starten en heeft geen kans op het verkeerd overnemen van het bedrag, beschrijving of IBAN.
  • Het is eenvoudig voor de praktijk. Een iDeal betaallink of QR code wordt automatisch toegevoegd bij de factuur. Na een betaling wordt deze ook automatisch geregistreerd in het systeem.
  • Gemiddeld genomen worden facturen via iDeal 2 keer sneller betaald, dan facturen waarbij iDeal niet wordt gebruikt. Cliënten betalen binnen 9 dagen het openstaande bedrag.
  • Je hebt als praktijk een professionelere uitstraling dan een betaalverzoek via bijvoorbeeld een Tikkie.

Betaalprovider Mollie

Voor alle iDeal-betalingen maken we gebruik van de betaalprovider Mollie. Het geld dat wordt betaald komt op een tussenrekening bij Mollie te staan en wordt periodiek uitbetaald op jouw eigen bankrekening. De kosten die zij in rekening brengen zijn €0,29 per succesvolle transactie.

Stel je verstuurd elke maand 100 facturen dan zullen ongeveer 50 facturen met iDeal betaald worden. De kosten hiervan bedragen dan €14,50.

Dat bedrag lijkt misschien veel, maar als je daarmee het geldt sneller ontvangt en je deze 50 transacties en niet op je bankrekening hoeft te controleren en verwerken, dan zijn het de kosten wellicht voor je waard.

iDeal activeren in Zorglink

Als je een geactiveerd account bij Mollie hebt, kun je via de instellingen voor facturatie onder het tabblad iDeal de koppeling met Mollie actieveren. Heb je nog geen account, kun je deze aanvragen bij Mollie:

Vraag nu jouw Mollie-account aan

Mocht je vragen hebben over iDeal, dan mag je uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

20210802_095749.jpg