Praktijksoftware hoeft niet duur te zijn

30 aug. 2021 00:00

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat veel praktijken niet op zoek zijn naar praktijksoftware zoals wij deze aanbieden. En de reden daarvoor is de aanname dat praktijksoftware duur is. En zeker voor een startende of kleine praktijk is dat een goede reden om niet te zoeken naar software om delen van je praktijk de digitaliseren en automatiseren.

Hoge softwarekosten

De kosten om software op maat te laten ontwikkelen is inderdaad erg duur. Als bedrijf ben je dan ook al snel tienduizenden of zelfs honderd duizenden euro's kwijt aan de ontwikkeling van (online) software die speciaal voor jouw is ontwikkeld. Naast die ontwikkeling heb je vaak ook nog te maken met maandelijks terugkerende kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud. Maar er zijn ook andere oplossingen.

Software-as-a-service

En die oplossing is een relatief goedkoop abonnement op een (online) softwarepakket. De internationale term hiervoor is Software-as-a-service. Ook voor onze praktijksoftware hebben we gekozen voor deze opzet waarbij je als praktijk geen investering hoeft te doen, maar de software kunt gebruiken voor een maandelijks abonnementsbedrag. 

Abonnementsgeld

De kosten voor het abonnement zijn vaak maandelijks terugkerend waardoor je geen hoge investeringskosten hebt bij het gebruik. Vaak zijn de kosten een all-in tarief waarin de kosten van de ontwikkeling, beheer, onderhoud en de support zijn inbegrepen. De reden dat de tarieven voor een abonnement zo laag zijn, is het feit dat de kosten worden verdeeld over alle gebruikers van het systeem.

Besparing

Wanneer je bijvoorbeeld onze praktijksoftware gebruikt, kan je merken dat je het abonnementsgeld eigenlijk snel 'terug verdiend'. Bijvoorbeeld door:

  • de tijd die je bespaard door de automatisering die in het systeem zit.
  • de professionele communicatie naar jouw cliënten.
  • een hogere opkomst bij geplande afspraken.
  • lagere personeelskosten.

Wat kost het?

De praktijksoftware die wij aanbieden kun je als startende praktijk al gebruiken vanaf €20,- per maand. Ook wanneer je groeit kun je met kleine stapjes uitbreiden naar een groter pakket. Ben je benieuwd welk pakket past bij jouw praktijk? Kijk dan bij onze tarieven, of neem contact op voor advies op maat.

euro-01629270829.jpg