Betalen met iDeal in Zorglink

7 feb. 2019 00:00

Gisteren maakte nu.nl bekend dat er in het afgelopen jaar een stijging van 39% was in het aantal iDeal-betalingen in Nederland. Deze groei zagen ook wij terug in het aantal iDeal-betalingen dat werd gedaan voor facturen die vanuit Zorglink zijn verzonden.

download.png

Omdat slechts een klein deel van onze gebruikers iDeal inzet om cliënten te laten betalen hebben we een aantal voordelen onderzocht.

Wanneer je als praktijk iDeal aanbied aan jouw cliënt, dan zal ongeveer 1 op de 3 via deze methode gaan betalen. Een ander voordeel is dat cliënten gemiddeld genomen binnen 14 dagen de factuur betaald hebben. Deze betalingen worden ook direct geregistreerd in Zorglink.

Betaalprovider Mollie

Voor alle iDeal-betalingen maken we gebruik van de betaalprovider Mollie. Het geld dat wordt betaald komt op een tussenrekening bij Mollie te staan en wordt periodiek uitbetaald op jouw eigen bankrekening. De kosten die zij in rekening brengen zijn €0,29 per succesvolle transactie.

Uitgaand van de gemiddelde statistieken uit 2018 hebben we het volgende rekenvoorbeeld:

Stel je verstuurd elke maand 250 facturen dan zullen ongeveer 75 facturen met iDeal betaald worden. De kosten hiervan bedragen dan €21,75.

Dat bedrag lijkt misschien veel, maar als je daarmee het geldt sneller ontvangt en je deze 75 transacties en niet op je bankrekening hoeft te controleren en verwerken, dan zijn het de kosten wellicht voor je waard.

iDeal activeren in Zorglink

Als je een geactiveerd account bij Mollie hebt, kun je via de instellingen voor facturatie onder het tabblad iDeal de koppeling met Mollie actieveren.

Heb je nog geen account, kun je deze aanvragen bij Mollie:

Vraag nu jouw Mollie-account aan

Mocht je vragen hebben over iDeal, dan mag je uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

iDEAL_1024x1024.png